Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Molta activitat en el Grup de Treball de Custòdia Agrària els passats dies

Dijous 7 Novembre 2013 - 15:35

El GTCA ha organitzat i participat de vàries sortides tècniques que us expliquem a continuació.

L'activitat del Grup de Treball de Custòdia Agrària ha estat molt intensa durant els darrers dies. A continuació trobareu una crònica dels diferents esdeveniments en els que han participat.


Assistència al Curs "millores en la gestió de l'aigua en la custòdia agrària"

El curs, organitzat pel GOB Menorca, va tenir lloc el passat 3-5 d'octubre.

La valoració del curs ha estat molt positiva. Partint d'una visió més global de la situació de l'aigua fins arribar al cas concret de Menorca, s'han anat detectant les diferents problemàtiques que agreugen l'estat d'aquest recurs. Llavors, s'han pogut conèixer les diferents actuacions en matèria de gestió de l'aigua que s'estan duent a terme en el marc del projecte de custòdia agrària. Durant el curs, els participants han tingut l'oportunitat de conèixer diferents finques amb acord de custòdia i els seus gestors, els quals han explicat la gestió dels seus llocs i la seva actitud envers la gestió de l'aigua.

Per a més informació consulteu l'informe complert del curs elaborat pel GTCA.

Organització de la Sortida Tècnica Compatibilitzar bones pràctiques agràries, la conservació dels valors naturals i la promoció del producte

La Sortida va tenir lloc el passat 16 d'octubre a la finca vitivinícola de Can Torres (Alt Empordà). Durant la sortida es va presentar el projecte de custòdia agrària de Cultivant Sinergies, de la mà de l'IAEDEN, mentre es descobria l’aplicació pràctica de l’acord de custòdia de la mà dels propietaris i gestors de la finca de Can Torres.

Durant la visita van conèixer el maneig ecològic a les seves vinyes i les pràctiques de manteniment de la finca en general. Els assistents també van visitar els Estanys de la Gutina, que són uns estanys temporals característics d’aquesta zona molt interessants i que van ser declarats Xarxa Natura 2000.

Us recomanem que feu un cop d'ull a l'informe de la sortida tècnica.

Organització de la Sortida Tècnica La conservació de l'agrobiodiversitat hortícola i cultivada en finques agrícoles.

La sortida es va realitzar el passat divendres 25 d'octubre i va comptar amb una elevada participació. En breu estarà disponible la crònica del curs.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies