Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica del curs "Millores en la gestió de l'aigua en la custòdia agrària"

Dilluns 14 Octubre 2013 - 10:58

El curs, organitzat pel GOB Menorca, va tenir lloc el passat 3-5 d'octubre.

Per tal de donar a conèixer varis avanços en la gestió de l'aigua a les finques i que, aquests, es puguin replicar a altres indrets, el GOB Menorca va plantejar el curs “Millores en la gestió de l'aigua en la custòdia agrària”.

El curs va tenir lloc els dies 3, 4 i 5 d'octubre del 2013 a Menorca. Les sessions teòriques es van realitzar a la seu del GOB a Maó (Camí des Castell, 53) i les pràctiques a diferents parts de l'illa.

El curs va comptar amb la participació de 20 alumnes provinents de diferents disciplines. El perfil de participant al curs ha estat molt divers, des de tècnics d'entitats de custòdia del territori o entitats ambientals, tècnics de l'administració, propietaris i/o pagesos de finques agràries, i gent interessada en nous mètodes de gestió de l'aigua.El programa que oferia el curs era molt complert i es va estructurar combinant de manera equilibrada classes teòriques (9,5 h.) amb visites a finques en custòdia (7h.) i activitats de senderisme per a conèixer el paisatge i les característiques de l'illa (8h), que va ser un dels punts més valorats pels assistents, juntament amb la part gastronòmica que va complementar totes les jornades.

La valoració del curs ha estat molt positiva. Partint d'una visió més global de la situació de l'aigua fins arribar al cas concret de Menorca, s'han anat detectant les diferents problemàtiques que agreugen l'estat d'aquest recurs. Llavors, s'han pogut conèixer les diferents actuacions en matèria de gestió de l'aigua que s'estan duent a terme en el marc del projecte de custòdia agrària. Durant el curs, els participants han tingut l'oportunitat de conèixer diferents finques amb acord de custòdia i els seus gestors, els quals han explicat la gestió dels seus llocs i la seva actitud envers la gestió de l'aigua.

Si voleu conèixer amb més detall el contingut del curs, podeu consultar l'informe de valoració realitzat per 2 assistents representants del Grup de Treball de Custòdia Agrària de la xct.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies