Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Visita tècnica a les obres d’extracció de llots contaminats de l’embassament de Flix, al riu Ebre

Divendres 19 Abril 2013 - 09:54

La visita va tenir lloc el passat 12 d'abril i hi van assistir 28 persones.

L'embassament de Flix ha anat acumulant diferents residus procedents de l’activitat industrial de La Electroquímica de Flix, una fàbrica situada al marge dret del riu Ebre, a l’altura del municipi de Flix (la Ribera d’Ebre). Els inicis de la seva activitat industrial es remunten a l’any 1897, quan s’hi va construir el primer complex electroquímic.

Es calcula que actualment hi ha unes 760.000 tones de sediments barrejats amb diferents residus químics (metalls pesats, organoclorats i radionúclids, principalment). Tant la magnitud com la ubicació dels residus fan d’aquest un projecte molt complex i sense precedents enlloc del món. Els residus s’acumulen a la llera del riu Ebre, un escenari molt poc estable i, per tant, amb un risc molt elevat de dispersió dels contaminants riu avall.

A fi de conèixer amb detall el procés d'extracció d'aquests llots, el Grup de Treball de Custòdia Fluvial va organitzar una visita. Durant la visita es va assistir a una presentació informativa del projecte i es van visitar l’abocador i l’àrea d’extracció dels llots (podeu consultar el programa de la visita més avall). Els participants valoren molt positivament haver pogut conèixer amb detall aquest projecte tant complex.

Programa
10:30 - 11:00. Recepció dels assistents i presentació del Projecte de Descontaminació de l’embassament de Flix. A càrrec del Sr. Marc Pujol. Director d’Obra d’Acuamed.
Lloc: Centre d’Empreses de la Ribera d’Ebre. Carrer dels Tallers, 2 Flix.

11:00 -12:00. Visita a l’abocador industrial “El Racó de la Pubilla”, situat al terme municipal de Flix i adaptat per a emmagatzemar els residus extrets de l’embassament (previ tractament).

12:00 -13:30. Visita per la zona d’obres i instal·lacions associades (laboratoris, plantes de tractament...)
Lloc: Marge dret embassament de Flix.

14:00 Dinar al Restaurant Àgora (opcional).
Lloc: Complex Rural Vilar Riu de Baix, Camí les Illes s/n. Flix.

Text > Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis
Imatges > Marc Ordeix


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies