Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Congrés dels EUA renova els incentius fiscals a la conservació

Dilluns 4 Març 2013 - 17:02

El congrés dels Estats Units d'Amèrica va aprovar una llei el passat 31 de desembre per renovar els incentius fiscals als conservation easements fins a finals de 2013.
L'agost de 2006, el Congres dels Estats Units d'Amèrica va aprovar una llei d'incentius fiscals a la conservació que permetia als donants de drets sobre finques a entitats de custòdia mitjançant conservation easements reduïr la base imponible del seu impost sobre la renda entre un 50 i un 100% pel valor de la donació, i diferir aquesta reducció durant fins a 15 anys si calia. Aquest impuls des de la fiscalitat va ser un gran revulsiu per a la custòdia del territori als EUA, fins al punt que el Land Trust Alliance (LTA) calcula que entre 2006 i 2007 va representar un augment de 535.000 acres (216,5ha.) en la superfície conservada respecte de les dades del bienni anterior.

Aquests incentius, però, havien perdut la seva vigència durant el 2012, per la qual cosa el LTA ha fet una intensa companya d'incidència política que ha donat els seus fruits. Tal com publicava la setmana passada el The Wall Street Journal, el Congrés ha renovat els incentius a la custòdia del territori únicament fins a 2013, però amb efectes retroactius a 1 de gener de 2012. Tal com anuncia el diari: "Les lleis dónen una prórroga per a la conservació de la terra. Però afanya't!"

Per això el Land Trust Alliance i ha engegat una nova campanya d'incidència política per convèncer als congressistes de la necessitat que aquests incentius continuïn vigents més enllà de 2013. La campanya compta amb les entitats de custòdia d'arreu del país i els dóna eines d'incidència per poder acostar-se als seus representats des de l'àmbit estrictament estatal, reconeixent la dificultat per a aquestes entitats d'incidir directament en el Congres, atesa la grandària del país. Aquest és un model d'incidència política en xarxa que pot fer-se extensiu al nostre continent pel que fa a polítiques de la Unió Europea.
 
Més, sobre...: fiscalitat , mecenatge
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies