Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Aliances entre el tercer sector social i ambiental

Dimecres 6 Febrer 2013 - 13:42

En format de vikillibre el document recull vàries propostes per potenciar les relacions entre ambdós sectors. 


A continuació us presentem un document que pretén ser útil per potenciar espais de relació entre les entitats ambientals i el conjunt del tercer sector social així com que les entitats ambientals siguin més inclusives.

Aquest document ha estat elaborat pel GEPEC-EdC en el marc del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya. El document té un format de vikillibre. Això implica que és obert a la construcció col·lectiva.

Per què treballar conjuntament?
A grans trets les entitats del Tercer Sector Social (TSS) cerquen mantenir, millorar i augmentar el benestar de les persones. Les entitats del Tercer Sector Ambiental (TSA) cerquen el mateix però canviant l'expressió “el benestar de les persones” per “la natura i el medi ambient”.

Podem convenir que les millores ambientals augmenten el benestar de les persones i que les persones que participen en determinades accions de millora ambiental i/o a la natura poden veure augmentat el seu benestar. D'aquesta manera podem observar un sòlid pont de complementarietat entre les entitats del TSA i del TSS. Els objectius d'ambdues tipologies d'entitats poden veure's reforçats clarament.

Què hi trobarem al document?
En una primera part del document  es referencien treballs per a fer més inclusives les entitats ambientals.

En una 2a part es descriuren els tipus d'entitats del TSS i s'inclouen vàries recomanacions generals per establir aliances entre els 2 sectors.  En destaca les col·laboracions amb adults que han de realitzar Treballs en Benefici a la Comunitat (TBC).

Finalment s'inclouen varis exemples concrets d'aliances, tot destacant els beneficis socials i ambientals que s'han obtingut.

Podeu consultar el document a: 
http://ca.wikibooks.org/wiki/Aliances_entre_entitats_del_Tercer_Sector_Ambiental_%28TSA%29_i_entitats_del_Tercer_Sector_Social_%28TSS%29#Les_entitats_del_tercer_sector_social_.28TSS.29Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies