Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Departament de Territori i Sostenibilitat referma el seu suport a la custòdia del territori

Dimarts 29 Gener 2013 - 08:41

El passat 26 de gener l'Honorable Conseller de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Santi Vila, es va reunir amb representants de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) per conèixer amb detall la tasca de l'entitat.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat es va reunir el passat dissabte 26 de gener amb representants de la Xarxa de Custòdia del Territori a fi de conèixer amb detall la tasca que l'entitat està duent a terme. A la reunió hi van participar representants de l'equip tècnic, representants del Consell de membres i entitats de custòdia que formen part de la xct, els quals van exposar-li què és la xct, la seva dimensió territorial i sectorial, el desenvolupament del Pla de Treball de Legislatura 2011-2014 DGPA-xct i el projecte europeu LandLife.

El conseller Vila ha refermat la voluntat del Departament de TES de continuar amb el pla de treball iniciat l’any 2011 amb la XCT per a la custòdia del territori a Catalunya i el seu encaix amb el projecte europeu LIFE+ LandLife.Un cop finalitzada la reunió es van visitar 2 iniciatives exemplars de custòdia del territori. La primera visita es va realitzar a Can Moragues, una finca de l'Ajuntament de Riudarenes en custòdia amb la Fundació Emys. En aquesta finca s'hi fa una custòdia agrària i patrimonial. La 2a visita va ser a les basses de Can Cuní on, de la mà de la seva propietària, la Ferners Llinars, el Conseller va conèixer el treball conjunt de Fundació Emys i la seva propietària per a la conservació d'aquest espai i de l'espècie singular que hi habita, la tortuga d'estany (Emys orbicularis), una espècie en perill d'extinció.

Cal destacar el tastet elaborat amb productes del mercat de custòdia de Sèlvia que es va oferir durant la jornada.Durant la visita el Conseller va atendre els mitjans de comunicació on va fer unes breus declaracions (veure vídeo de les declaracions a continuació). La xct valora molt positivament les declaracions del Conseller Vila en relació a la proposta d'un acord de custòdia per a la finca de Torre Mornau, enclavament de gran valor ecològic al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Aquesta proposta reforça i dona continuïtat a l'aliança entre el DTES i la xct en el marc del Pla de Treball de Legislatura, i pot representar una continuació als casos ja existents de finques de l'INCASOL en custòdia, com Can Vilallonga (Gavarres) i El Violí (Delta de l'Ebre).

Per a més informació consulteu la Nota de Premsa emesa per la Generalitat de Catalunya en relació a la visita.

També podeu consultar la Galeria d'imatges de la visita del Conseller.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies