Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

LLIBRE DEL MES: Manual per incorporar productes procedents de la pesca artesanal al mercat de custòdia"

Dimecres 9 Gener 2013 - 16:18

El manual ha estat elaborat pel Grup de Treball de Custòdia Marina.
L’objectiu principal d’aquest Manual ha estat aportar la informació necessària per saber si un àrea marina de custòdia reuneix les condicions adequades per l’obtenció d’un producte pesquer que pugui ser inclòs al mercat de custòdia. El Manual pretén ser una guia pràctica i senzilla del procés d’actuació a seguir d’una entitat de custòdia marina, que treballa en la gestió o promoció d’una àrea de custòdia marina on es practica una activitat pesquera, que reuneix les condicions per a poder obtenir un producte  de comercialització sostenible i de territori.

La custòdia agrària ja fa temps que integra aquest valor als seus productes i d’aquí han sortit iniciatives com el mercat de custòdia, les agrobotigues o el portal Pagès 2.0, entre d’altres, que comercialitzen productes de la terra que han estat produïts sota les premisses de la custòdia del territori. Així, aquesta guia ofereix les eines per d’una banda obtenir un producte sostenible, de proximitat, de qualitat i competitiu en el preu al consumidor, i per l’altra, mostra les opcions de comercialització d’un producte que provingui d’una pesca artesanal, que ajudi al sector d’usuaris d’un l’espai de custòdia marí.

En primer lloc el Manual consta d’un recull de les tècniques pesqueres artesanals que es practiquen a Catalunya, que son les que des del Grup de Treball de Custòdia Marina s’han considerat aptes per tal d’extreure’n un producte pesquer sostenible.

D’altre banda es fa un recull dels valors ecològics que poden donar un valor afegit a les pesqueries que es realitzen dintre d’un àrea de custòdia marina, com poden ser espècies o hàbitats protegits.

Finalment s’ha fet un recull de les eines que com a entitat de custòdia es poden disposar a l’hora de promoure la comercialització d’un producte, que van des dels models d’acords de custòdia que s’han d’establir amb un pescador o confraria, fins les diferents possibilitats d’etiquetatge, venda directa o  organització logística per tal d’obtenir un producte catalogat com “de custòdia”.

Descarregueu-vos el Manual en PDF

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies