Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

1ª Campanya d’apadrinament del dofí mular de Cap de Creus de Projecte Ninam

Dimarts 20 Novembre 2012 - 15:47

Projecte NINAM treballa per a que els usuaris del mar (pescadors, societat local, turisme i nàutica d’esbarjo) desenvolupin les seves activitats d’una manera més respectuosa amb els ecosistemes marins i alhora en tinguin cura.

Projecte NINAM, que és membre del nucli actiu de Custòdia Marina, enguany ha realitzat la 1ª CAMPANYA D’APADRINAMENT DEL DOFÍ MULAR DE CAP DE CREUS amb l’objectiu que els fills i filles de pescadors de la Confraria de Roses i Cadaqués apadrinin un dofí mular (T. truncatus), una espècie de cetaci bioindicadora de l’estat de salut del litoral i que es troba amenaçada per l’enorme pressió que exerceixen les activitats humanes en aquesta zona. Aquesta acció és un primer pas per tal d’aconseguir Un Acord de Custòdia Marina amb aquestes confraries.

Per tal d'arribar al màxim de gent possible, l'organització naturalista va engegar a principis del mes de gener una campanya d'apadrinament de dofins mulars. Els interessats només han d'aportar 60 euros i poden posar el nom a un dels dofins catalogats pel projecte NINAM i rebre informació actualitzada cada cert temps sobre com viuen i quin és el seu estat. "Ensenyem una fotografia del dofí, les persones escullen el seu nom i poden participar en una expedició amb el projecte", ha explicat Gonzàlez.

De moment, ja s'han apadrinat dofins amb noms tant originals com 'Mario', 'Llibertat', 'Serreta' o 'Queixalada' i des de l'organització tenen previst començar a difondre aquesta possibilitat a altres entitats. Segons l'agrupació, diverses institucions polítiques i socials de les comarques gironines estan interessades en col·laborar amb aquesta causa.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies