Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Es dóna una finca de 1.000 ha a la Fundació Vida Silvestre del Mediterrani

Dimecres 24 Octubre 2012 - 17:34

La donació es va fer pública el passat 18 de novembre, en motiu del Dia Mundial de la protecció de la natura.

La Finca d'Ariant, de 1.000 hectàrees, és una joia excepcional de la Serra de Tramuntana ja que s'hi troben vàries de les espècies més valorades de la Serra. Ariant, juntament amb les finques veïnes, compte amb més del 50% de la població reproductora del voltor negre de Mallorca, una important colònia de falcó d'eleonor, àguiles pescadores, ferrerets i importants espècies endèmiques de flora i fauna. A la finca també s'hi troben importants fonts, cims i coves.

Els anteriors propietaris d'Ariant van decidir donar Ariant a la Fundació Vida Silvestre del Mediterrani (FVSM) com a una contribució a la conservació de la naturalesa i al patrimoni cultural del mediterrani i de Mallorca en particular.

Des de 1988 els antics propietaris d'Ariant van col·laborar activament amb la FVSM per a la conservació del voltor negre. A Ariant hi ha signat un acord de custòdia del territori des del 2002 que es va reforçar en el marc del Projecte LIFE Natura: Conservació del voltor negre a Mallorca i en altres ZEPAS d'Espanya, finalitzat el 2005.

Com la majoria de les finques de la Serra de Tramuntana, Ariant s'ha conservat adequadament gràcies a les inversions, en molts casos a fons perdut, dels seus propis propietaris. L'objectiu de la FVSM a Ariant és mantenir el seu actual estat de conservació integral combinant-lo amb el desenvolupament d'activitats econòmiques que li permetin a mitjà i llarg termini cobrir les despeses de la pròpia reservació i gestió.

Pels propers anys, la FVSM concentrarà la major part del seu treball de voluntariat i d'educació ambiental en aquest entorn. En relació a la sostenibilitat econòmica d'Ariant, la FVSM desenvoluparà una producció agro-ramadera amb Certificació Ecològica de gran qualitat i gestionarà visites guiades i formatives a punts concrets i singulars de l'espai. La conservació i la custòdia d'aquest excepcional entorn mediterrani requerirà de suports tècnics i financers de la FVSM que permetin encaminar la gestió d'Ariant cap a la seva sostenibilitat.

Ariant fa honrar la recent declaració per la UNESCO de la Serra de Tramuntana Patrimoni Cultural i Paisatgístic de la Humanitat i des de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània i la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre volen transmetre el seu compromís històric a la Custòdia d'aquest territori.

Text i imatges > FVSM


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies