Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Fundació Escolta Josep Carol ha promogut varis camps de treball vinculats a espais en custòdia

Dilluns 3 Setembre 2012 - 17:50

Els camps de treball s'han realitzat al llarg d'aquest estiu.

La Fundació Escolta Josep Carol, com cada any, promou estades durant l'estiu per als joves. A continuació us destaquem 3 estades en espais en custòdia:

L'ÓS DELS PIRINEUS 
De l'1 al 15 de juliol de 2012

Aquest projecte ha tingut com a finalitat la conservació i manteniment de les plantacions de cireres i pomeres per a l’alimentació de l’ós dels Pirineus i la sensibilització sobre l’animal a la zona. Per això s’ha col·laborat i treballat en diferents actuacions que l'equip d'Acciónatura ja s’estava duent a terme. En total han participat 24 joves d'entre 15 i 17 anys.

Aquest projecte s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració conjunta entre Acciónatura i la Fundació Escolta Josep Carol (FEJC).

Per a més informació consulteu el blog del Projecte: http://osdelpirineu.blogspot.com.es/

SILS GOTA A GOTA
De l'1 al 15 de juliol de 2012

El camp de treball “Estany de Sils” neix amb la voluntat de mantenir i millorar l’entorn natural de l’estany de Sils. Aquest projecte ha estat una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sils, de la FEJC i d'Acciónatura per a recuperar un espai natural de tant interès a la comarca, i ha comptat amb el suport financer de la Unió Europea mitjançant el seu programa Life

El projecte contemplava la restauració d’una part de l’antic Estany de Sils i de les comunitats vegetals i animals associades a ell. En tot moment, s’ha definit el projecte com una iniciativa de millora socioeconòmica per al poble de manera que l’ús públic i la promoció de l’espai era un dels eixos principals del projecte. Aquest, contemplava, doncs, infraestructures d’ús públic, com passeres o observatoris de fauna, que permetessin l’aproximació dels ciutadans de Sils i de tots als visitants a l’espai d’una manera respectuosa i tenint en compte, en tot moment, una vessant educativa i de sensibilització ambiental important.

Així doncs, aquest camp de treball ha permès a 24 joves d'entre 14 i 17 anys submergir-se dins d’aquesta enriquidora experiència de participació col·lectiva. Alhora es treballa el contacte i l’estima a la natura com a valor i eina pedagògica de transformació social i natural.

Per a més informació consulteu el blog del Projecte: http://silsgotagota.blogspot.com.es/

MAS DE BARREDA
Del 8 al 22 de juliol de 2012

El projecte s’ha desenvolupat en el marc de la missió fundacional i amb el suport d’Escoltes Catalans. L’objectiu ha estat transformar les tasques d’arranjament en activitats d’Aprenentatge i Servei i, per tant, fomentar la creació de campaments, camps de treball i intercanvis internacionals per arreglar accessos, desbrossar els espais que han d’esdevenir terrenys d’acampada, cercar rutes i marcar-les, generar materials i recursos pedagògics, etc. Per aquest motiu, el present camp de treball ha reintegrat i millorat els camins, els boscos i l’estructura natural del Mas de Barreda.

Aquest camp de treball ha permès a 24 joves d'entre 14 i 17 anys submergir-se dins d’aquesta enriquidora experiència de participació col·lectiva. Per molts d’aquests joves era la seva primera participació en el món del voluntariat, amb aquest camp s’ha volgut que siguin agents actius de la difusió del contacte de la natura, ja que a més a més, un dels valors d’Escoltes Catalans és Estimar la natura.

Per a més informació consulteu el blog del projecte: http://masdebarreda.blogspot.com.es/Podeu consultar més experiències com les comentades anteriorment a http://estiujove.blogspot.com.es/

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies