Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Programa Pla Buits de l'Ajuntament de Barcelona

Dimecres 1 Agost 2012 - 12:19

L'Ajuntament de Barcelona ha endegat una iniciativa per cedir 10 espais desocupats de titularitat municipals a entitats no lucratives que hi vulguin implantar un us provisional d'interès públic.

El Pla Buits té com a objectiu el desenvolupament d'usos i activitats d'interès públic, de caràcter provisional, en els terrenys buits seleccionats amb la finalitat de regenerar el teixit urbà i induir el dinamisme social a l'entorn. Les entitats beneficiaries han de ser entitats no lucratives que presentin les seves propostes a partir de la publicació de les bases definitives, que es preveu al mes d'octubre. L'Ajuntament de Barcelona va publicar les bases provisionals el passat 27 de juliol, i estan en exposició pública fins a l'1 d'octubre.

Un cop acabada la fase d’exposició s’obrirà la presentació de propostes i projectes que s’allargarà durant tres mesos. Una comissió d’avaluació composta per representants d’entitats, les cinc tinències d’alcaldia de l’Ajuntament, pel comissionat de Participació i Associacionisme, per representants dels deu districtes de la ciutat i per dels diferents grups polítics municipals, serà l'encarregada de decidir quins projectes es durant a terme.

Les propostes han de ser flexibles, efímeres i provisionals, amb una gestió eficient i que mantinguin en bon estat les instal·lacions, també es valorarà l’impacte social que tindrà a la resta de la ciutat. Podran ser dels tipus següents: educatiu, esportiu, lúdic o recreatiu, cultural o artístic, ambiental o paisatgístic, social o comunitari, però en cap cas de caràcter lucratiu.

Aquesta iniciativa està emparentada amb el concepte de custòdia del territori (custòdia urbana), per la qual cosa l'Ajuntament de Barcelona ha convidat a la Xarxa de Custòdia del Territori a formar part de la Comissió d'Avaluació de les propostes.

Podeu consultar les bases provisionals i la resta d'inforació d'aquest concurs al Web de Pla Buits de l'Ajuntament de Barcelona.

Més, sobre...: custodia urbana , xct. pla buits
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies