Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La custòdia del territori, una oportunitat per a la nova PAC

Dimarts 17 Juliol 2012 - 11:09

Reunió positiva de la xct amb el Director General de Desenvolupament Rural
Avui, 17 de juliol, el Director General de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura, Sr. Jordi Sala s'ha reunit amb el coordinador del Grup de Treball de Custòdia Agrària de la xct, Sr. Guillem Mas i amb el director de la xct, Sr. Jordi Pietx i la Tècnica de relacions internacionals de la xct, Sra. Lauriane Chalard.

La reunió ha tingut un to distès i positiu. S'han valorat les esmenes proposades als reglaments de la PAC 2014-20 per part del DAAMN i de la xct. El director generalha afirmat que en aquest àmbit la xct "ha de tenir el seu paper", i per tant ha proposat que la xct presenti les seves propostes per a incorporar la custòdia del territori en el nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) que sorgirà de la nova PAC. El DAAMN preveu plantejar un nou PDR més àmpli i flexible que l'actual, que faciliti actuacions diverses, i en el qual "la custòdia del territori pot tenir el seu lloc". La xct fa una valoració positiva d'aquestes paraules, i ha acordat amb el Director General que durant aquest mes d'agost prepararà una proposta d'incorporació de la custòdia del territori al nou PDR de Catalunya, tenint en compte també la realitat en d'altres països.

Durant la reunió també s'ha comentat la recent modificació de l'actual PDR que s'obre a tota mena d'associacions i fundacions que podran, de cara a 2013, accedir a més línies de finançament vinculades a aquest. També s'ha identificat les oportunitats que planteja per a la custòdia del territori la línia d'ajuts a la diversificació agrària 2013. La xct n'informarà puntualment als seus membres a través de l'Àrea xct i al públic en general a través dels butlletins.

Després de l'estiu esperem donar continuïtat a les converses en motiu de la presentació de les propostes de la xct per al nou PDR.


Barcelona, 17 de juliol de 2012
Més, sobre...: agricultura , daamn , nova PAC
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies