Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct assisteix a la 9 ª Conferència Internacional sobre els Drets de Propietat i els Instruments Econòmics

Dimarts 10 Juliol 2012 - 09:51

En 21 a 23 juny 2012, XCT va ser convidada a participar a la novena conferència internacional ICREI sobre els drets de propietat i els instruments econòmics, que es va celebrar a Aix en Provence, França.
El tema d'aquest any va ser per a l'Agricultura i Silvicultura, amb un programa molt ric. Tot i la diversitat de perfils professionals assistents, i d'opinions, l'atmosfera general va ser de col·laboració, i l'esperit de compartir coneixements al servei d'un objectiu comú de conservació va ser el fil conductor. La conferència va ser organitzada per l'ICREI, una organització creada el 1992 per experts legals i economistes interessats en l'ambientalisme de lliure mercat, i es va centrar en els drets de propietat i l'anàlisi crítica de les regulacions públiques.

Entre les moltes presentacions interessants, algunes van ser especialment rellevants per a la custòdia del territori i el treball en prospectiva, amb temes com ara les "servituds" de conservació / forestals, les oportunitats de pràctiques de gestió en les noves aplicacions dels pagaments per serveis ambientals, el mercat de carboni, la compensació i els bancs de terres.

Un equip nord-americà enviat per l'Institut Lincoln va presentar el seu projecte Forterra de custòdia del territori; va exposar el concepte dels easement com una eina per protegir (a perpetuïtat) terres productives mitjançant una bona administració d'aquestes propietats privades (www.tpl.org). Aquest grup també va oferir una notable anàlisi de l'experiència dels land trust americans en relació al sistema legal dels EUA.

També es va tractar la temàtica de pagament per serveis ambientals en el context, per exemple, de la protecció de l'aigua subterrània per mitjà de la gestió forestal, tal com present el Centre National de la Propriété Forestière, o en el context dels boscos mediterranis i els serveis que poden proporcional alternatius a la fusta, com va presentar el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Un altre protagonista va ser el programa de banc de terres de Galícia, que millora les possibilitats d'accés a la terra per als agricultors i multiplica les bones pràctiques de gestió per obrir les terres abandonades i, entre d'altres, minimitzar el risc d'incendi forestal.

Si esteu interessats en algun dels temes recollits en el programa, visiteu el lloc web de l'ICREI, on es publicaran properament els resultats de la conferència.

La xct ha assistit a aquesta activitat per mitjà de Raphael Notin, voluntari de la xct.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies