Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Pinterest: un taulell de suro virtual per a les teves idees.

Dimecres 6 Juny 2012 - 17:05

Una nova xarxa social que està agafant molta força. Destaca perquè permet visualitzar aquelles informacions d'interès de l'usuari de forma molt amigable.

Es defineix Pinterest com a "un taulell de suro virtual per a les teves idees". Pinterest no és simplement una altra xarxa social, tampoc és un una repositori d’enllaços i és molt més que un simple recull d’imatges. Pinterest té un objectiu pràctic ja que et permet conservar en el perfil de l'usuari les coses que li agraden. En aquest sentit té similituds amb els marcadors del sistema Delicious.

Pinterest et permet crear “taulells de suro” virtuals per als temes que vulguis i recollir-hi de forma molt gràfica imatges, comentaris i enllaços a idees interessants per a futura referència. Això significa que no només compartim allò que ens agrada, sinó que ho organitzem, i, gràcies als reculls dels altres, descobrim coses noves.

Per crear un compte a Pinterest cal demanar una invitació. Ho podeu fer directament a la web o demanar-ne a algú que en tingui.

De les imatges en diuen “pins” i les podem afegir des d’un enllaç o des de l’escriptori de l’ordinador. Ens demanarà que hi afegim una petita descripció i que especifiquem a quin taulell la volem afegir. Tots els pins que creem i afegim els podem compartir a Facebook i a Twitter si volem. Els nostres taulells aniran recollint cada “pin” i podrem re-visitar-los, clicant-hi i anant a l’enllaç.

També podem trobar “pins” interessants creats per altres usuaris navegant per les categories de Pinterest on hi ha milers de novetats cada dia. Quan veiem un “pin” interessant el podem afegir als nostres taulells fent “repin” o, si ens agrada, guardar-lo a preferits amb un “like” i decidir més endavant què en fem i on va.

A continuació us passem uns quants Pinterests interessants que us poden donar idees del potencial d'aquesta xarxa social:

-  Pinterest: Museu ideal de Catalunya - http://pinterest.com/patrimonigencat/museu-ideal-de-catalunya/

- Pinterest d'una empresa de medi ambient (Allpe Medio Ambiente) - http://pinterest.com/allpe/
Més, sobre...: xct , pinterest
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies