Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ecuador vol mantenir indefinidament sense explotar les reserves petrolieres d'un espai natural

Dimecres 30 Maig 2012 - 17:02

L'iniciativa Yasuní ITT, del govern equatorià, consisteix a mantenir indefinidament sota terra els 840 milions de barrils de petroli que es calcula que hi ha sota el Parc Nacional de Yasuní, equivalents al 20% de les reserves petrolieres del país. Per a fer-ho, emana a la comunitat internacional que aporti 3.600 milions de dólars, el 50% dels recursos que obtindria el Govern d'Ecuador amb l'explotació de les reserves.
El Consulat d'Ecuador a Barcelona presenta aquesta iniciativa a totes les persones interessades el proper dimecres 6 de juny, a les 19h,a la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6, de Barcelona). Cal inscriure-s'hi a través de l'adreça-e cecubarcelona@mmrree.gov.ec

El Govern d'Ecuador ha emprès una campanya de captació de fons per aconseguir el "rescat" dels drets d'explotació d'aquestes reserves de petroli, adreçada principalment als Governs del món, però també als particulars a través del lloc de micromecenatge de la Organització de Nacions Unides Multi-Partner Trust Fund Office. Tal com expliquen els seus promotors, la campanya Yasuní ITT és alhora innovadora i desafiant, en el sentit que proposa a la comunitat internacional demostrar de forma clara i contundent el seu compromís envers la protecció del medi ambient a nivell global.
Més, sobre...: serveis ambientals
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies