Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Seguim treballant per a la inclusió de la custòdia del territori a la nova PAC!

Dijous 3 Maig 2012 - 13:21

Aneu al fòrum R_PAC que hem creat al campus xct i ajudeu-nos a fomentar una nova PAC verda, compromesa amb la custòdia del territori i el medi ambient!
Al principi del passat mes de març, la xct va aconseguir que s’inclogui el concepte de custòdia del territori al Document de Posicionament de Catalunya davant de la reforma de la PAC. Aquesta inclusió marca una fita en el procés de desenvolupament de la custòdia de territori a Catalunya i constitueix un primer pas cap al reconeixement de la custòdia del territori a nivell europeu.

En aquest sentit, la voluntat de la xct és que la custòdia del territori s’incorpori als Reglaments de la nova PAC. La custòdia del territori és una eina de gran rellevància per a la nova PAC ja que fomenta sinèrgies entre els sectors agrícola i mediambiental. Té, a mé,s el potencial de facilitar l’aplicació de les mesures de greening propostes per a la Comissió. En aquest sentit, la xct va publicar dos documents de propostes d’esmenes als Reglaments de la nova PAC que integrin la custòdia als reglaments.

Tal com podreu comprovar anant al campus de la xct, les propostes són fàcils d’entendre, d’aplicació senzilla i sense costos addicionals, tot aportant un valor afegit al reverdiment de la PAC. Insistim que aquestes propostes són realistes amb fort potencial de realitzar-se. De fet, tant el Parlament Europeu com el Consell de la Unió Europea (les dues institucions que tenen vot a la Unió) han destacat llur voluntat de facilitar l’aplicació de la PAC i de les mesures de greening, buscant vies complementàries d’actuació.

Concretem que aquests documents es relacionen també amb altres temes mediambiental de gran interès com a la gestió i el finançament dels espais en Xarxa Natura 2000 i dels sistemes de gran valor natural.

Us encoratgem a consultar-los i a enviar-nos tots els comentaris o dubtes que considereu avinents. La vostra ajuda és essencial! Tots ens hi juguem molt i no cal deixar que es perdi aquesta oportunitat per a la custòdia!

Si teniu problemes per accedir al campus, contacteu amb asubirana@custodiaterritori.org
Més, sobre...: pac , unió europea , custòdia , reforma
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies