Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La compareixença de la xct davant del Parlament de Catalunya desperta un gran interès entre tots els grups parlamentaris

Dijous 22 Març 2012 - 15:13

El procés de desenvolupament de la custòdia del territori a Catalunya rep el suport unànime de tots els grups parlamentaris de la Comissió de Territori i Sostenibilitat.
El passat dimecres 21 de març, la Xarxa de Custòdia del Territori (xct) va comparèixer per segona vegada davant la Comissió de Territori Sostenibilitat del Parlament de Catalunya.

Aquesta compareixença tenia per objectiu informar sobre les prioritats legislatives i institucionals per a l'impuls i el desenvolupament de la custòdia del territori a Catalunya, així com a l’Estat Espanyol i a la Unió Europea.


Durant la primera mitja hora, van intervenir la Presidenta de la xct, la Sra. Montserrat Barniol, el Director, el Sr. Jordi Pietx, i el responsable jurídic, el Sr. Hernan Collado.
Després d’una breu presentació del concepte i de la història de la custòdia del territori a Catalunya, els compareixents van presentar el context jurídic i polític en el qual s’emmarca actualment la custòdia. Es van destacar els grans avenços institucionals que s’han assolit aquests darrers anys en matèria de custòdia i van convidar als grups parlamentaris a promoure en aquesta IX Legislatura:
  • El desenvolupament de la custòdia del territori en el Codi Civil de Catalunya (marc del dret privat i custòdia)
  • El foment d’un model de registre d’entitats i acords de custòdia (marc administratiu de la custòdia del territori)
  • L’aprovació d’un mecanisme d’incentius fiscals a la custòdia del territori
  • L’aprovació de la Llei de biodiversitat i patrimoni natural
  • La incorporació de la custòdia agrària al plenari de política agrària del Parlament (Comissions TES + Agricultura)
  • La creació d’un Grup de treball Parlament - Comissió de Desenvolupament de la Custòdia del Territori.

Un cop acabada la intervenció, i a fi d’iniciar un diàleg entre els participants, la presidenta de la Comissió, la Sra. Dolors Montserrat i Culleré va obrir el torn de paraules dels diputats.

Destaquem que tots els grups parlamentaris van prendre part al torn de paraules i que tots van manifestar la seva voluntat de col•laborar pel desenvolupament legislatiu i institucional de la custòdia del territori. Durant més d’una hora, van discutir del contingut tècnic de les propostes fetes per la xct, tot felicitant-la per la qualitat de la seva intervenció i del seu treball.

Des de la xct, valorem molt positivament aquesta compareixença, així com els grans avenços en matèria de custòdia que representa. Agraïm a tots els diputats el seu interès i suport unànime al desenvolupament de la custòdia del territori, i esperem tenir en breu la oportunitat d’iniciar conjuntament els propers passos cap a la conservació del nostre territori i de la seva biodiversitat. Agraïm també la Directora General de Polítiques Ambientals, la Sra. Marta Subirà la seva presència durant l'acte.

Per més informació, podeu veure la compareixença sencera al Canal Parlament de la web del Parlament de Catalunya, així com el power point que va fer servir la xct durant la compareixença.


1era foto > d'esquerra a dreta: Sr. Manel Gazo, membre de la Junta de la xct i Director de Submón, Sra. Montserrat Barniol, Presidenta de la xct, Sra. Dolors Montserrat, Presidenta de la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, Sr. Jordi Pietx, Director de la xct, Sr. Hernan Collado, responsable jurídic de la xct.

2da foto > d'esquerra a dreta: Sr. Jordi Pietx, Sr. Hernan Collado, Sra. Montserrat Barniol, Sra. Dolors Montserrat, Lletrat de la Comissió, Sr. Xavier Muro i Bas, Vicepresidenta, Sra. Ma. Victòria Forns i Fernández, Secretari, Sr. Xavier Dilmé i Vert.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies