Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L’INCASÒL cedeix una finca a l’Obra Social de CatalunyaCaixa per a l’execució del projecte europeu mediambiental LIFE al Delta de l’Ebre

Dijous 1 Març 2012 - 22:17

L’Institut Català del Sòl cedirà l’ús de la finca el Violí on es durà a terme el projecte de restauració i gestió de l’hàbitat de les llacunes Alfacada i Tancada.

El projecte LIFE DeltaLagoon, de l'Obra Social de CatalunyaCaixa a la llacuna de la Tancada del Delta de l'Ebre prové de terrenys provinents d'operacions financeres de CatalunyaCaixa a més de la finca El Violí, titularitat en aquest cas de l'INCASOL. El conveni, signat el 26 de gener, estableix la cessió per un període de 20 anys de la finca anomenada el Violí inclosa dins l’espai PEIN Xarxa Natura 2000 del Delta de l’Ebre. Aquesta finca té una superfície de 63 hectàrees i s’incorporarà en la seva totalitat al projecte europeu LIFE+DELTA-LAGOON de restauració i gestió de l’hàbitat de les llacunes Alfacada i Tancada situades a la costa del delta de l’Ebre, en el terme municipal de Sant Jaume d’Enveja.
    
La finca el Violí és una antiga zona humida, uns aiguamolls que formaven part de la llacuna de l’Alfacada i que es van dessecar per convertir-los en arrossars. Amb aquesta actuació, es convertiran de nou en una zona humida que permetrà augmentar l’oferta d’ús públic, amb observatoris i itineraris dissenyats per a gaudir de les aus i del paisatge. D’aquesta forma, es preservaran millor les zones properes més sensibles de l’Alfacada (finca propietat de l’Obra Social de CatalunyaCaixa) i l’Illa de Buda, que són unes de les reserves més importants al Parc del Delta de l’Ebre.

El conveni permetrà l’execució de les accions previstes al projecte LIFE+ DELTA-LAGOON “C4 de conversió d’arrossars en llacunes naturals” i “C5 de construcció d’un nou observatori d’ocells”. Aquestes actuacions, que es realitzaran amb cofinançament europeu, permetran la millora ecològica de la finca i facilitaran l’accés de la ciutadania al medi natural i al coneixement dels valors dels nostres espais naturals.

En aquest projecte, amb una durada de 4 anys, participen el Programa d’Ecosistemes Aquàtics de l’IRTA (coordinador), l’Obra Social de Catalunya Caixa, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y el Mar del Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino i l’empresa Forestal Catalana S.A.Notícia elaborada a partir de les notes de prensa d'Obra Social de Catalunya Caixa
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies