Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ajuda a finançar la Guia d'espais de custòdia de la Costa Brava, de Nereo

Dimecres 11 Gener 2012 - 17:27

Les donacions es fan a través de Verkami, una plataforma de crowdfunding!


Nereo és una associació  sense afany de lucre que treballa des de 1990 per aconseguir el desenvolupament sostenible de la Costa Brava, transmetent coneixement i valors i aportant eines per a l'acció. Els darrers anys han contribuït a la promoció de la custòdia del territori, estratègia de conservació que a través dels acords de custòdia, permet avançar en la conservació dels espais amb interès natural, cultural o paisatgístic. És en la línia d'aquest objectiu que s'emmarca el projecte pel qual sol·liciten el vostre ajut.

Perquè la guia  pugui donar a la llum el seus autors ha optat per una iniciativa de Crowdfunding, que consisteix en que durant un temps determinat aquells qui vulguin puguin fer una microdonació per a l'edició de la guia. Si passats uns determinats dies s'aconsegueix la quantitat fixada, el llibre serà publicat.

Consulta la web de Verkami per obtenir més informació del projecte i per fer la microdonació.

LA GUIA DELS ESPAIS DE CUSTÒDIA

Des de 2009, Nereo està treballant en el Pla Trianual de Custòdia, per tal d'avançar en la custòdia del territori en els municipis del litoral del Baix Empordà, des de Santa Cristina d'Aro fins a Torroella de Montgrí, elaborant els estudis necessaris per reconèixer els espais on és prioritària la custòdia, i promovent els acords amb els propietaris, per posteriorment dinamitzar-los i aplicar programes específics de treball i accions de gestió i conservació.

En el marc d'aquest treball, s'ha col·laborat amb els ajuntaments, per tal de poder interpretar el territori mitjançant eines d'informació geogràfica, treballs de camp i consultes amb persones del territori. És per això que s’han decidit a editar una guia de camp que mostri els 3 espais més interessants de cada un dels 10 municipis. Aquesta guia ha de permetre tant a la població local com als visitants de la comarca, conèixer determinats aspectes dels espais naturals presents, dels seus valors i els possibles impactes, així com fer-los partícips de la seva conservació a través del coneixement i la participació.

MICROMECENATGE A VERKAMI

És per aquest motiu que iniciem aquest projecte de micromecenatge a Verkami. Perquè volen comptar amb les persones, i pensen que és una opció vàlida per implicar a la societat en un projectes de conservació. També cal dir que la situació econòmica actual ha esdevingut un fre a molts projectes; el medi ambient ha estat un dels sectors que més pateixen les reduccions de pressupostos de totes les administracions.

Per tant Nereo vol aprofitar aquesta situació per reconduir el model de finançament de projectes emprat majoritàriament, i cercar noves fonts més adaptades a la nova realitat. Amb el vostre ajut podran cobrir les despeses d'edició i impressió de la guia, i a canvi, rebreu allò que us podem oferir, l'agraïment en el material escrit, i la guia en format digital o paper. Per aquells donatius més alts, també us compensaran amb una anualitat de soci de la seva ssociació.

PER QUÈ DEMANEM 3.000 €?

Obtenir el finançament per editar aquesta guia ha estat un procés llarg i encara no finalitzat. Gràcies a l'ajut d'algun dels ajuntaments de la comarca, i de la Diputació de Girona, han pogut realitzar els treballs de camp, obtenir fotografies de la zona, maquetar el document i les correccions finals abans d'anar a impremta. Queda per cobrir part del cost d'impremta i les despeses de gestió del projecte i els enviaments de les vostres recompenses.
Text i imatges > Web de Verkami.
Més, sobre...: xct , custodia del territori , guia , nereo , costa brava
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies