Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

De l'ovella al vestit!

Dijous 1 Desembre 2011 - 18:56

L'obrador xisqueta busca colaboradors a través de Verkami!

Us heu preguntat qui hi ha al darrera dels paisatges idíl·lics del Pirineu o del món rural?! Qui son, com es guanyen la vida?! quina és la seva lluita?!
I anant més al detall - molt més al detall! -... Us heu preguntat alguna vegada de què són fets els jerseis, els que porteu a l'hivern?! els que suposadament són de llana?!

La resposta és que al darrera hi ha pagesos i pageses; que són persones ben normals, com tu i com jo; joves i grans; que es guanyen la vida fent corders, vedells, bledes o trumfes i que la seva lluita és que els hi paguin un preu just pel que fan i se'ls hi reconegui la feina! El que ens agradaria a tothom, veritat?!

Anant més al detall... dir-vos que els vostres jerseis de llana probablement NO tenen ni un gram de llana. La substitució progressiva de les fibres naturals per les fibres sintètiques ha portat a la desaparició de la llana 100% natural del nostre país i la seva substitució per les de síntesis química, és a dir petroli.

T'interessa això que t'expliquem?! Aquest projecte vol visibilitzar aquesta situació i fer-nos co-partíceps de la seva transformació.

Aquest projecte busca finançament a través de Verkami per a la nova compra de llana que es pagarà a un preu just als pastors de Xisqueta.

SI VOLEU COL·LABORAR-HI, CONSULTEU LA PÀGINA 'DE L'OVELLA AL VESTIT!' ON FER LES DONACIONS

QUÈ VOLEM FER
En aquesta propera temporada 2011 - 2012, estem preparant la nova col·lecció i volem fer una inversió amb llana filada i a doll amb colors. Hi haurà dos línies de tint, una amb tint convencional i una segona amb tint vegetal extret de les plantes del Pirineu.

El finançament des de Verkami és per finançar la nova compra de llana que es pagarà a un preu just als pastors de Xisqueta.

Aquesta tardor -hivern sortiran els primers jerseis teixits 100% amb llana Xisqueta així com d'altres productes tèxtils, després de dècades sense tenir aquest tipus de producte al mercat.

Més, sobre...: xct , crowdfunding , rurbans
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies