Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

LLIBRE DEL MES: Nou Inventari d’iniciatives de custòdia del territori de les Illes Balears

Dijous 1 Desembre 2011 - 10:36

L'inventari d'iniciatives de custòdia del territori de les Illes Balears pretén recollir totes aquelles experiències de custòdia del territori que duen a terme les entitats de custòdia del arxipèlag.

Amb aquest document, la ICTIB vol donar a conèixer la situació de la custòdia del territori, en aquest es posa de manifest que la conservació voluntària sorgeix de la participació ciutadana està arrelant amb força a les nostres illes.

La ICTIB, és una entitat impulsadora de custòdia de territori a les Illes Balears,  organització sense afany de lucre i que desde el 2007 promou la custòdia del territori com a estratègia per conservar els valors naturals, culturals i paisatgístics.
Les illes balears compten amb 22.704 hectàrees que estan sent conservades a través d’acords voluntaris amb la propietat privada, fruit del resultat de la feina de 15 entitats de custòdia de les Illes Balears i de més de 220 acords de custòdia del territori. Aquestes dades es desprenen del primer Inventari d’iniciatives de custòdia del territori de les Illes Balears  realitzat recentment a les Illes Balears.

Segons  l’inventari, el valor paisatgístic de les finques és el principal factor que mou, a usuaris i a propietaris, a subscriure aquests compromisos de conservació. També indica que l’objectiu principal de la gestió conjunta de les finques és aprofitar-ne els recursos de forma sostenible i respectuosa amb l’entorn.

La finalitat d’aquest inventari és donar a conèixer l’estat de la custòdia del territori a les Illes Balears i pretén ser una base de dades d’experiències per a la conservació. Aquest és el primer estudi directament elaborat a les Illes Balears, suposa la presentació d'un informe propi de la situació actual de l’arxipèlag, que mostra el grau de implicació de la custòdia a l’àmbit territorial esmentat. Això ha estat possible gràcies a la dedicació de n'Elisa Miquel, qui l'ha realitzat i la col•laboració de les entitats de custòdia de les Illes Balears. La intenció és actualitzar l'inventari periòdicament, per tal de fer un seguiment de l’evolució de la custòdia del territori a les Illes Balears.
Fins l’any passat aquestes dades s’incloïen al Inventario Estatal de Iniciativas de Custodia del Territorio  de la Plataforma de Custodia del Territorio i a l‘Inventari d’acords i entitats de custòdia de la Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya i Balears.
Més, sobre...: xct , custodia del territori , inventari , ictib
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies