Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Joc de la custòdia a la setmana de la ciència de la UVic

Dijous 3 Novembre 2011 - 14:19El divendres dia 18 s'ofereixen 2 tallers gratuïts. Saps d'algun institut interessat en participar-hi?
Com cada any la Universitat de Vic organitza la Setmana de la Ciència, l'objectiu de la qual és acostar a la societat els avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera amb la finalitat d'augmentar el coneixement, la cultura i l'interès científic. Aquest any serà del 18 al 27 de novembre.

L'edició d'enguany de la Setmana de la Ciència de la Universitat de Vic s'emmarca en la commemoració de l'Any Internacional de la Química i de l'Any Internacional dels Boscos, fet pel que es proposen una sèrie d'activitats relacionades amb l'entorn d'aquestes dues efemèrides. D'entre aquestes activitats destaquem el Joc de la Custòdia, del qual hi ha programats 2 tallers pel divendres 18 de novembre.

Tots aquells instituts que volgueu participar a un dels 2 tallers programats és convenient comunicar la vostra previsió d’assistència al taller i fer les reserves amb antelació a www.uvic.cat/setmana-de-la-ciencia o posar-vos en contacte amb la xct.

Us recomanem que us descarregueu el llibret de la Setmana 2011 on es descriuen els tallers que es realitzaran.

Sobre el Joc de la Custòdia
Voleu ensenyar els joves a implicar-se en la conservació del territori? Doncs feu-los participar en “La custòdia entra en joc”, una activitat per difondre la custòdia del territori al públic més jove mitjançant un taller que té format de joc de rol.

Com funciona i quina durada té?
A partir d’una introducció als conceptes relacionats amb la custòdia del territori, els alumnes-jugadors assumeixen el rol de diferents personatges involucrats en la conservació de l’hàbitat d’un ocell amenaçat: l’esparver cendrós. L’activitat situa els alumnes en un poble fictici, Bonaire, on els personatges han d’arribar a acords per protegir i millorar la situació d’aquesta au rapinyaire.

Els participants descobreixen la importància de la negociació, així com el treball de l’expressió oral, les capacitats d’autonomia, la memòria, l’atenció, la intuïció, la percepció i la imaginació. El taller té una durada de 90 minuts.

Més informació a la secció del Joc de la Custòdia del viulaterra.cat.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies