Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Constitució del Foro Estatal de Custòdia del Territorio i de la Red Transcantábrica

Dijous 3 Novembre 2011 - 12:16

Avui dia 3 de novembre es constitueix el Foro Estatal de CdT i el passat 20 d'Octubre es va constituir la Red Transcantábrica de CdT.

Constitució del Foro Estatal de Custodia del Territorio
Avui dia 3 de novembre de 2011 es constituirà a Madrid el Foro Estatal de Custodia del Territorio.  Després de cinc anys de treball comú, el moviment de custòdia del territori celebra la formalització legal del Foro Estatal de Custodia del Territorio pensat com una organització de referència a nivell estatal, capaç de motivar l'avanç conjunt i coordinat per les xarxes, entitats i organitzacions que el formen amb l’objectiu de generar canvis per consolidar una major implicació de tots els actors clau en la conservació del nostre medi natural, cultural i paisatgístic.

La xct ha apostat per participar activament en aquest Foro. Avui dia 3 la xct prendrà possessió de la presidència durant l’acte de Madrid. Concretament hi assistiran el director de la xct, en Jordi Pietx, i la Sílvia Gili vicepresidenta de la xct.

Us recomanem fer un cop d'ull al programa.

Constitució de la Red Transcantábrica de Custodia del Territorio

La Casa de l'Ós de Verdener (Palència) va acollir el passat 20 d'octubre l'acte de constitució de la Red Transcantábrica de Custodia del Territorio, conformada per 21 entitats de quatre comunitats autònomes procedents de Cantàbria, Astúries, País Basc i Castella i Lleó.

Entre les entitats assistents a l'acte i implicades en la xarxa es troben la Fundación Oso Pardo, Fundación Oxígeno, Fundación Lurgaia, EDE, Fundación para la Conservación del Quebrantahuesos, Fundación Naturaleza y Hombre i Fundación Tecnología y Territorio mentre que entre les associacions figuren SEO/Birdlife, FAPAS, Costa Quebrada, ARCERA, Red Cántabra de Desarrollo Rural, Foro Asturias Sostenible para el conocimiento y desarrollo del medio rural, Asociación de Ciencias Ambientales, EAsempervirens, Asociación de Estudios Ornitológicos de El Bierzo 'Tyto Alba' i la Red Cambera, i les empreses IDEE, Pangea i Besarte, així com l'Ajuntament del Valle de Mena, a Burgos.

Amb l'acord, aquesta xarxa pretén "contribuir a la difusió de la custòdia del territori, així com els seus objectius i beneficis; promoure la conservació i gestió activa de la naturalesa, en el seu sentit més ampli; fomentar un ús responsable i sostenible dels recursos naturals i sensibilitzar la societat sobre les estratègies de custòdia i gestió sostenible del territori ".

Imatge de la Plataforma de Custodia del Territorio.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies