Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Conseller Recoder i la Directora General de Polítiques Ambientals Marta Subirà visiten experiències de custòdia a Massachusetts

Dijous 1 Setembre 2011 - 16:03

Brent Mitchell, col·laborador de la xct als EUA, organitza la diada de visites de la delegació catalana
Conseller Recoder Massachusetts 27.8.2011

Aprofitant de la seva estada al Quebec amb motiu de l’Assemblea General de la Xarxa de Governs Regionals pel Desenvolupament Sostenible (Network of Regional Governments for Sustainable Development, nrg4SD), el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, la Directora General de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, i altres representants del Govern es van trobar amb una colla d’entitats i actors claus del moviment de custòdia del territori a Massachusetts, als Estats Units.

El passat 27 d’Agost, la delegació del Govern de Catalunya va reunir-se amb les entitats de custòdia més destacables de la regió, i va visitar gairebé una desena de finques i espais amb acords de custòdia. Organitzat per en Brent Mitchell, Director d’International Stewardship of  de la Quebec-Labrador Foundation i habitual col•laborador de la xct, aquest recorregut tenia per objectiu donar a conèixer el moviment de custòdia del territori a Nova Anglaterra i Estats Units.

De tot el programa, la delegació va destacar:
- la visita del Ipswich River Sanctuary, on va poder estudiar la gestió feta per la Massachusetts Audubon Society d’una reserva natural, i varis finques amb acords de custòdia
- l’entrevista amb el tècnic encarregat de planificació urbanística del municipi d’Ipswich
- la visita al castell de Crane Estate organitzada per la primera entitat de custòdia constituïda al país,The Trustees for Reservations, el 1891.

Amb molts anys de consolidació, la custòdia del territori a Estats Units gaudeix d’un reconeixement legal extens, d’un marc fiscal positiu i de mecanismes contractuals d’elevada seguretat jurídica. Una mostra de l’abast de la custòdia el trobem ara mateix en una convocatòria oberta fins l’octubre vinent per a iniciatives de custòdia d’entitats, ajuntaments i agències de conservació de Massachusetts (amb una superfície equivalent a 2/3 parts de Catalunya) i amb una dotació de 4 milions de dòlars. La Delegació de la Generalitat va rebre informació expressa d’aquesta convocatòria.

Com a conclusió d’aquest viatge al Quebec, el Conseller Recoder ha declarat a la xct: “Realment va ser una visita molt interessant i útil. Malgrat que les nostres realitats són diferents i l'estat de Massashussets no té els instruments de planificació que tenim a Catalunya, la seva desenvolupada experiència en la cooperació públic-privada per la proteccio del territori és un model que no tinc cap mena de dubte que, complementariament als esforços estrictament públics, nosaltres hem de desenvolupar per l'altíssim valor afegit que comporten, la corresponsabilitat social que suposen i les respostes positives als dubtes que encara planteja la protecció en sectors de la nostra societat.”

Així doncs, des de la xct valorem molt positivament l'experiència que va tenir el Govern de Catalunya a Nova Anglaterra, i esperem que segons les paraules del Conseller Recoder, pugui servir de referència pel desenvolupament i consolidació de la custòdia del territori al nostre país.

Aquí podeu consultar la presentació digital que Brent Mitchell va oferir a la Delegació de la Generalitat durant la visita.
Més, sobre...: Conseller , TES , Nova Anglaterra , internacional
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies