Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Granollers i Palau-i-solità capitals de la biodiversitat

Dimarts 30 Agost 2011 - 09:40

Ambdues ciutats han estat premiades pel certamen convocat per Fundación Biodiversidad

Amb l'objectiu de premiar els ajuntaments que conservin i protegeixin la biodiversitat, Fundación Biodiversidad va convocar el Concurs Capital de la Biodiversitat. El certamen ha tingut dues úniques convocatòries, una durant el 2010 i una altra el 2011.

En ambdues edicions s'han definit quatre categories de participació segons el nombre d'habitants. Per a cadascuna de les categories es van seleccionar tres guanyadors, la qual cosa va donar un total de dotze premiats, d'entre els quals només un va aconseguir el reconeixement de "Capital de la Biodiversitat". El guardó estatal, que no té dotació econòmica, és un reconeixement als ajuntaments que conserven i protegeixen la biodiversitat.

En aquesta edició 2011 dues poblacions que són membres de la xct, l'Ajuntament de Granollers i l'Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans, han estat premiades. Des de la xct us donem la nostra més sincera enhorabona!

GRANOLLERS
L'Alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en el moment de recollir el premi.

Granollers ha guanyat el 1er premi en la categoria de ciutats d’entre 30.001 i 200.000 habitants. L’alcalde de Granollers, Josep Ma­yoral, i el regidor de Medi Am­bient, Albert Camps, van recollir a mitjans de Juliol a Madrid el premi, que suposa un reconeixement a la trajectòria de la ciutat en matèria de conservació de la natura, especialment pel fet que el municipi ha restaurat en la darrera dècada una superfície de 474.820 metres quadrats d’espais naturals.


El jurat tècnic del concurs, for­mat per experts i científics del món de la biodiversitat i la sos­tenibilitat, ha valorat molt positivament les accions i projectes desenvolupats per l’Ajuntament. Entre ells destaquen les polítiques de protecció urbanística del patrimoni natural, els diversos acords de custòdia signats per a la conservació del territori, la rehabilitació fluvial per a la millora de la biodiversitat del riu Congost, la restauració d’espais forestals com Can Cabanyes i la Font del Ràdium, la recuperació del parc fluvial i la naturalització del parc Lledoner, la creació de refugis destinats a la fauna (aiguamolls, basses i altres hàbitats dissenyats per a ocells, amfibis i rèptils) o les activitats d’educació ambiental.

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS
Recordà, Marcuello i Julien reben el premi de mans de Leiva
Per la seva banda, Palau-solità i Plegamans ha rebut el 2n premi de la categoria  de municipis de 5.000 a 30.000 habitants “pel seu Pla General Urbanístic per al 2011, que incorporarà normativa sobre avaluació ambiental de plans i programes, i la legislació més recent per garantir la protecció de la biodiversitat”.

Alhora, també cal destacar la millora de la biodiversitat al Parc de l’Hostal del Fum, la gestió sostenible de les àrees verdes del municipi, la millora de l’ecosistema de la Riera de Sentmenat, i les activitats d’educació ambiental com les xerrades i sortides o la custòdia de territori i el Projecte Rius. Aquest últim, en concret, va implicar alumnes de centres educatius del municipi en l’estudi i la protecció de la biodiversitat de la Riera de Caldes.

Sobre el Projecte LIFE + de Capitals Europees de la Biodiversitat
La Fundació Biodiversitat participa en el projecte LIFE + "Capitals Europees de la Biodiversitat". Es tracta d'un projecte europeu que es desenvolupa en cinc països: Alemanya, Eslovàquia, Espanya, França i Hongria.
El principal objectiu és fomentar i motivar les iniciatives dels ajuntaments en temes de conservació de la diversitat biològica. Per això el projecte contempla diferents activitats, com el llançament d'un concurs per als ajuntaments, l'organització de tallers de formació i la creació d'un sistema d'indicadors de la biodiversitat.

Font > Ajuntament de Granollers, Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i Fundación Biodiversidad

Imatges > Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
, Ajuntament de Granollers

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies