Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct liderarà un projecte LIFE+ d'Informació i Comunicació per impulsar la custòdia del territori a Europa

Dijous 7 Juliol 2011 - 12:42

El projecte LANDLIFE està format per 5 socis: CENLR, Legambiente Lombardia, Eurosite, Prysma, i la xct.

La CE ha atorgat a la xct un ajut LIFE+ d'Informació i Comunicació per el projecte LANDLIFE, Impulsar la custòdia del territori com a eina de conservació en l'arc mediterrani occidental: un pla de comunicació i formació.

El projecte, que té un pressupost de 1.628.273 euros, i es desenvoluparà durant el període 2011-2014, està format per 5 socis: la xct, com a coordinadora, Conservatoire des Espaces Naturels du Languedoc-Roussillon (CENLR, França), Legambiente Lombardia (Itàlia), Eurosite (Europa), i Prysma (Espanya).

El projecte té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d'èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. I preveu, entre d'altres, les següents accions:

- Publicació d'un manual europeu de custòdia del territori,
- Celebració de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori,
- Creació d'un curs online de custòdia del territori,
- Centre de recursos (help desk) al servei de les entitats de cutòdia,
- Seminaris regionals de custòdia a les tres regions d'implementació del projecte (Languedoc-Roussillon, Lombardia i Catalunya),
- Congrés europeu celebrat a Catalunya, en el marc de la VIII reunió de la xct, i com a cloenda del projecte.

Quan tot just estem debatint i treballant plegats per la formulació del 3r Pla Director de la xct, el projecte LANDLIFE és un reconeixement a la tasca de les entitats de custòdia, institucions i persones que treballem en favor de la custòdia del territori a casa nostra i ofereix l'oportunitat de projectar-la cap a Europa. En els propers mesos en sentireu a parlar força!
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies