Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Vic custodia el territori proper a les ribes dels rius

Dimecres 19 Gener 2011 - 11:19

Gràcies a accions de custòdia del territori que s’han desenvolupat en els darrers anys ‘hem aconseguit recuperar camins per a la ciutadania i dels quals en poden gaudir

Un dels objectius de l’Ajuntament de Vic és preservar el medi natural i amb aquets objectiu el passat divendres 14 de gener va presentar 4 acords –que segurament seran 5 ja que n’hi ha un que està a punt de tancar-se- a través dels quals es preserven els terrenys que hi ha propers al riu Gurri. La roda de premsa de presentació d’aquests acords va anar a càrrec de Mercè Vidal, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic i Jordi Pietx, director de la Xarxa Custòdia del Territori.

La superfície que es preserva és de 8741 m2 que sumats als 6000 m2 del Mèder donen una xifra de 14741m2, que s’espera que pugui créixer, en breu, en 4122 m2. Es tracta de franges de terrenys properes al riu que amb aquests acords entren a formar part del bosc de ribera. ‘L’arbrat de ribera ha de fer la funció de millora de la qualitat de l’aigua’,  explicat Vidal, i també ‘s’aconsegueix que els arbres filtrin l’excés de nutrients que es poden derivar dels camps’. La protecció d’aquestes zones ‘preserva la biodiversitat i ens permet mantenir espècies autòctones’, va matisar Vidal.

Gràcies a accions de custòdia del territori que s’han desenvolupat en els darrers anys ‘hem aconseguit recuperar camins per a la ciutadania i dels quals en poden gaudir, va afegrt la regidora. Alguns trams dels camins que s’han obert per passejar al costat dels rius passen per terrenys que estan en mans privades i la cessió de la seva gestió, que no la seva propietat, permet obtenir uns gaudis públics. El finançament de la recuperació del bosc de ribera ha anat a càrrec, majoritàriament de l’ACA, la Diputació de Barcelona i els fons FEIL.


Text i imatge > Ajuntament de Vic
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies