Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Custòdia del territori i medi ambient al nou Govern de la Generalitat de Catalunya

Dimecres 12 Gener 2011 - 10:38Quan publiquem aquest C30 la IX Legislatura de la Generalitat de Catalunya acaba d'arrencar i encara no coneixem tots els detalls pel què fa a les àrees del Govern més relacionades amb la custòdia del territori i el medi ambient, però podem donar ja algunes informacions.

Pel què fa al Parlament la feina de treball i opinió davant els grups parlamentaris augmentarà. Amb l'entrada de Solidaritat Catalana per la Independència ja són 7 els partits polítics que conformen el Parlament i la xct espera mantenir el diàleg amb tots ells durant aquesta legislatura.  Per altra banda també es interessant fer referència al discurs d'investidura del president de la Generaitat Molt Hble. Sr. Artur Mas que va fer referència expressa al medi natural (pàgina 9 del Diari de Sessions), i també al tercer sector cívico-social (pàigna 8 del mateix document), però no al tercer sector ambiental o a la biodiversitat.

Més recentment hem conegut l'estructura del nou govern i el repartiment de competències entre els departaments. Els departaments de Territori i Sostenibilitat, d'una banda, i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, de l'altra, recullen les competències i direccions generals que fins ara conformaven el departament de medi ambient. Qualitat Ambiental i Polítiques Ambientals, el primer, i Medi Natural, el segon.  Així, tot allò que es refereix a la custòdia del territori és de preveure que restarà en mans de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Conselleria d'Agricultura, si bé per exemple la pesca continental passa a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. L'Agència Catalana de l'Aigua, rellevant per la seva acció d'impuls de la custòdia fluvial, queda adscrita a Territori i Sostenibilitat.

En les properes setmanes esperem conèixer els càrrecs responsables d'aquestes diferents departaments, direccions generals i agències, i anar comprenent la lletra petita de les funcions i les relacions que hi haurà entre elles i de quina manera es relacionaran i contribuiran a la custòdia del territori.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies