Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nou impuls pel desenvolupament de la custòdia marina a Catalunya

Dijous 2 Setembre 2010 - 14:06

El Grup de Treball de Custòdia Marina (GTCM) de l'xct es reuneix amb les principals direccions generals de la Generalitat de Catalunya implicades en la gestió del medi marí per presentar propostes pel desenvolupament de la custòdia marina


El passat 1 de juliol de 2010, el Grup de Treball de Custòdia Marina de la XCT va mantenir una reunió amb els directors generals dels departaments del govern català implicats en la gestió del medi marí.

Concretament varen assistir a la reunió interdepartamental els directors generals de Medi Natural (DMAH), Ports i Costes (de DPTOP), i Pesca i Afers Marítims (DAAAR), així com diferents representants del Grup de Treball de Custodia Marina i de la XCT.

La reunió conjunta culminava un procés de visita individual amb cadascuna de les direccions generals mencionades. L’objectiu va ser el de coordinar les accions conjuntes a emprendre properament per al desenvolupament de la Custòdia Marina a Catalunya, tenint en compte la nova Llei de Pesca i Acció Marítima recentment aprovada. I tenint en l’horitzó més proper, a més, la futura Llei de la Biodiversitat i Patrimoni Natural; i en a més llarg termini el pla sectorial de costes, la política integral de ports i costes i la nova llei de Costes. Per a tot això, el Grup de Treball de Custòdia Marina va presentar un conjunt de propostes les quals es varen debatre durant la reunió.

També es va ressaltar que el GTCM integra, entre membres del nucli actiu i observadors, a 30 entitats de custòdia catalanes i del resta de l’Estat Espanyol que treballen en el medi marí, entre empreses, entitats sense ànim de lucre i administracions, i està començant a integrar també col·lectius d’usuaris dels espais marins i costaners. Tot aquest volum de membres permet representar i aglutinar a bona part de la societat civil davant les administracions i constituir una bona taula de treball per avançar d’acord amb els objectius de la custòdia marina en les polítiques catalanes.

En aquest butlletí i en la web www.custodiamarinaxct.org podreu anar seguint totes les activitats i novetats sobre la custòdia marina d’aquest grup de treball.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies