Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Salvatjada a l'estany de Boada

Dimecres 3 Març 2010 - 18:48

La primera edició de la guia d'opcions per a la custòdia el presentava com a exemple de "comprador de custòdia", és a dir, una propietat adquirida per un particular amb finalitat de conservació
L'Estany de Boada és un indret singular per a la custòdia del territori. El seu propietari va adquirir l'any 1991 una part del que fou l'antic estany de Boada (t.m. de Palau-sator, Baix Empordà) el qual, amb grans dificultats per l'oposició municipal, va poder restaurar al llarg dels anys 2003 i 2004. La finca no éstà senyalitzada si bé és visitada per naturalistes. L'any 2000 el propietari va ser present al Seminari de Montesquiu de custòdia del territori, i el 2002 la primera edició de la guia d'opcions per a la custòdia el presentava com a exemple de "comprador de custòdia", és a dir una propietat adquirida per un particular amb finalitat de conservació, en la qual després es podia firmar un acord de custòdia. Cal dir que fins avui Boada no té encara acord de custòdia i per això no forma part de l'inventari d'iniciatives de la xct.

El propietari de l'estany ha sofert durant anys la incomprensió dels propietaris veïns, dedicats a activitats agràries, incloent l'eliminació de tanques d'arbres de l'entorn de l'estany, formalment en finques d'altres propietaris. A principis de febrer passat la finca va rebre un atac consistent en l'eliminació d'una bòveda d'arbres a l'extrem sud de la finca, un racó excepcional, de gran bellesa i des del qual es podia observar la fauna de l'estany. Ara el propietari ha denunciat els fets i està pendent de passos judicials.

La xct es va adreçar al propietari mostrant-li la disponibilitat de col·laborar i reconèixer la seva tasca en favor de la conservació. El propietari també està estudiant ara d'establir un acord de custòdia a la finca que asseguri més i millor el seu futur.

Imatge cedida per > Ramon Fortià i Rius


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies