Titols i resum a tot arreu
Organitza el curs: Naturalwalks
Dates: 29 i 30 d’Abril, 1 Maig / 20, 21, 22 de Maig.
Durada: sessions de 9:00 a 13:00 / 15:00 a 19:00 (48 hores en total)
Lloc: Casal de Pau. Arbúcies.
Preu: 450€ / curs
Certificació de Naturalwalks: Certificació segons el projecte Europeu HeriQ, de guies intèrprets segons l’organització alemanya Bildungswerk Interpretation.
 
El curs donarà els fonaments tant teòrics com pràctics necessaris per dur a terme activitats de guiatge en entorns naturals, tant des del punt de vista del guiatge naturalista i ecoturístic, com per activitats diverses que tenen lloc a la natura centrades en les eines i tècniques d’interpretació del patrimoni natural.
 
Els participants aprendran diferents tipus d’eines i tècniques relacionades amb la professió del guia de natura, la preparació i execució dels guiatges, la comunicació i la interpretació del patrimoni natural, l’aprofitament dels recursos naturals i l’avaluació de les seves activitats.
 
Donarà una mirada holística a la professió de guia de natura per diferenciar-la d’altres tipus de guiatge i de professions relacionades en l’àmbit del turisme o del medi ambient.
 
Està orientat en aprendre l’art del guiatge i la interpretació en un entorn natural i aprofundirà en els aspectes més rellevants que s’han de tenir en compte des del disseny fins a l’execució de diferents tipus d’activitats.
 
Temari
- La professió del guia de natura
- La interpretació del patrimoni natural
- L’avaluació

Metodologia
El curs serà molt amè i pràctic i promourà la participació activa dels alumnes al llarg de totes les sessions. Més del 50% del curs es farà de manera pràctica a través d’exercicis a l’aula i al camp per tal d’aplicar la teoria explicada.
(Per tal de rebre la certificació, es realitzarà una avaluació de tots els conceptes adquirits)

Grup: Número limitat a 16 participants. La reserva de plaça es farà per estricte ordre de sol·licitud i pagament.

Públic: Especialment adreçat a guies de natura en actiu o professionals del sector del turisme i la natura -guies de natura, educadors, guardes forestals i de  parcs naturals, altres tipus de guies i professionals-, o persones emprenedores i interessades en el turisme i la natura.

Professor: Evarist March (guia, formador i consultor de Natura. Director de Naturalwalks). Formador del projecte HeriQ.

Per a més informació consulteu la web de Naturalwalks
 
Data: 29/04/2015
Localització: Arbúcies
Contacte: Naturalwalks
Cost: 450 €
Més info...: Pàgina web de l'esdeveniment
Més, sobre...: curs , ecoturisme , guiatge , natura , naturalwalks

Activitats previstes